Τι είναι η Ανδρολογία;

Ανδρολογία είναι η ιατρική ειδικότητα που ασχολείται με την υγεία του άνδρα, ειδικά με τις παθήσεις που σχετίζονται με το αναπαραγωγικό σύστημα αλλά και τις παθήσεις του ουρολογικού συστήματος.

Ανδρολογία είναι η ιατρική ειδικότητα που ασχολείται με την υγεία του άνδρα, ειδικά με τις παθήσεις που σχετίζονται με το αναπαραγωγικό σύστημα αλλά και τις παθήσεις του ουρολογικού συστήματος.

Οι τρεις κύριες ευρείες κατηγορίες της ανδρολογίας είναι οι εξής:

Στυτική δυσλειτουργία

• Ανδρική γονιμότητα

• Λειτουργική και αισθητική ουρογεννητική επανορθωτική χειρουργική.

Οι ανδρολόγοι, οι γιατροί που ασκούν την ανδρολογία, είναι εκπαιδευμένοι χειρούργοι-ουρολόγοι οι οποίοι έχουν ειδικευτεί περαιτέρω για πολλά χρόνια στην ανδρική σεξουαλική και αναπαραγωγική υγειονομική περίθαλψη ασκώντας αποκλειστικά αυτή την ειδίκευση. Οι επιτυχημένοι ανδρολόγοι χρειάζεται να συνδυάζουν μία σειρά χαρακτηριστικών όπως:

• Εξαιρετικές χειρουργικές ικανότητες ώστε να εκτελούν πολύπλοκες ουρογεννητικές επανορθωτικές εγχειρήσεις.

• Σημαντική πρακτική εμπειρία που να τους επιτρέπει να διαγνώσουν και να παράσχουν εξατομικευμένες ιατρικές θεραπείες.

• Διακριτικότητα και ειλικρίνεια προς τους ασθενείς ώστε να τους βοηθούν να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά αγχωτικές καταστάσεις, οι οποίες πολύ συχνά προκαλούν αμηχανία στους ασθενείς.

Λόγω του ότι η σεξουαλική και αναπαραγωγική υγεία είναι συνάρτηση πολλών βιολογικών, ορμονικών και ψυχολογικών παραγόντων ο ανδρολόγος, ο οποίος ενδιαφέρεται να παράσχει μία οριστική αποτελεσματική και μόνιμη θεραπεία στους ασθενείς του και όχι να θεραπεύσει μονάχα συμπτώματα, χρειάζεται επίσης να συντονίσει και να συνεργαστεί με μία ομάδα από γιατρούς άλλων ειδικοτήτων όπως

διαβητολόγους, καρδιολόγους, ψυχολόγους και ενδοκρινολόγους μεταξύ άλλων.

Αυτό συνεπάγεται πως οι ανδρολόγοι πρέπει να είναι άριστα εκπαιδευμένοι με εξαιρετικές επικοινωνιακές ικανότητες ώστε να εξασφαλίζουν στους ασθενείς την σωματική και ψυχολογική τους ευεξία. Είναι αυτονόητο πως οι γιατροί καθώς και το υπόλοιπο προσωπικό μας παρουσιάζουν όλα τα παραπάνω χαρακτηριστικά.

Πέραν των ιατρικών δεξιοτήτων και της εμπειρίας του ιατρικού μας προσωπικού, έχουμε δημιουργήσει ένα περιβάλλον μέσα στο οποίο οι προσφερόμενες υπηρεσίες μας είναι οργανωμένες με τέτοιο τρόπο ώστε να παρέχουμε στους ασθενείς μας πλήρη διαφάνεια και υποστήριξη βελτιστοποιώντας έτσι τα αποτελέσματα της θεραπείας τους σε μία χαλαρή και φιλόξενη ατμόσφαιρα.

Ανδρολογικά Περιστατικά
konstantinos konstantinidis

Δρ. Κωνσταντινίδης

Πάνω από 25 χρόνια δίνουμε λύσεις

Στο Ανδρολογικό Ινστιτούτο Αθηνών προσφέρουμε μόνιμες, ασφαλείς και υπεύθυνες ιατρικές λύσεις.

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο urologyinstitute.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies.