Ογκολογική Ανδρολογία

Ως ογκολογική ανδρολογία ορίζουμε την ειδικότητα η οποία διερευνά, διαγιγνώσκει και θεραπεύει τις παθήσεις εκείνες που συνδέονται με το ουροποιητικό και αναπαραγωγικό σύστημα του άνδρα 

Γενικές Πληροφορίες

Ως ογκολογική ουρολογία ορίζεται η ειδικότητα η οποία διερευνά, διαγιγνώσκει και θεραπεύει τις παθήσεις εκείνες που συνδέονται με το ουροποιητικό και αναπαραγωγικό σύστημα του άνδρα και – στις περισσότερες περιπτώσεις – συνδέονται άμεσα με την σεξουαλικότητά του. Αυτές είναι ο καρκίνος του πέους, ο καρκίνος των όρχεων, ο καρκίνος της ουροδόχου κύστης, ο καρκίνος των νεφρών και φυσικά ο καρκίνος του προστάτη. Ο δε καρκίνος του προστάτη αποτελεί τον δεύτερο πιο συχνό καρκίνο για τον άνδρα στον δυτικό κόσμο και δυστυχώς την πρώτη αιτία θανάτου για τον ανδρικό πληθυσμό.

Στο Ανδρολογικό Ινστιτούτο Αθηνών δίνουμε μεγάλη έμφαση στην κατανόηση των σύνθετων παραγόντων που επηρεάζουν τη συμπεριφορά των ανδρών όταν πρόκειται για ασθένειες όπως οι ανδρολογικοί καρκίνοι που οι ίδιοι οι άνδρες αντιλαμβάνονται ότι επηρεάζουν τον ανδρισμό τους. Στο πλαίσιο αυτό εστιάζουμε στην ενδελεχή ενημέρωση των ασθενών μας ότι οι καρκίνοι που συνδέονται με την Ανδρολογία δεν ισοδυναμούν με καταδίκη σε θάνατο αλλά τουναντίον η πρόγνωση είναι εξαίρετη διότι τα ποσοστά ίασης είναι πολύ υψηλά. Η επαναφορά σε μία υγιή σεξουαλική ζωή είναι επίσης εφικτή!

Οι θεραπείες για τον καρκίνο του προστάτη (ακτινοβολία, χειρουργική αφαίρεση του προστάτη, κτλ) συχνά οδηγούν στην εμφάνιση ακράτειας ούρων αλλά και στυτικής δυσλειτουργίας. Το Ανδρολογικό Ινστιτούτο δεσμεύεται να σας βοηθήσει ξεκινώντας από μια πλήρη κατανόηση των δυσκολιών που αντιμετωπίζετε μετά την προστατεκτομή και αν σας προσφέρει όλες τις διαθέσιμες σύγχρονες επιλογές για την αντιμετώπιση της ακράτειας τις οποίες παρουσιάζονται παρακάτω.

Περιστατικά Ανδρολογικής Ογκολογίας
konstantinos konstantinidis

Δρ. Κωνσταντινίδης

Πάνω από 25 χρόνια δίνουμε λύσεις

Στο Ανδρολογικό Ινστιτούτο Αθηνών προσφέρουμε μόνιμες, ασφαλείς και υπεύθυνες ιατρικές λύσεις.

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο urologyinstitute.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies.